Tredje boken om Kerstin i serien skriven av Helena Hedlund heter Kerstin, livet och döden. Som vanligt ljuvligt illustrerad av Katarina Strömgård. Nu står morfar och katten Kattegatt i centrum. Allt börjar dock på Kerstins födelsedag när hon ligger och väntar på sina föräldrar. Hon är spänd, förväntansfull och väldigt, väldigt kissnödig. Att gå upp och kissa vågar hon inte, för då kanske mamma och pappa hör att hon är vaken. På typiskt Kerstin-sätt ligger hon kvar och grubblar och till slut går det inte att hålla sig längre. Hon skyller på Kattegatt som är gammal och skruttig, men åttaårsdagen börjar inte riktigt som hon tänkt sig.

När morfar ska ta med Kerstin på cirkus verkar han ha glömt att hon fyllt år och säger att hon är sju för att slippa betala vuxenpris. När clownerna tar med sig morfar är Kerstin säker på att polisen ska ta dem och flyr därför hem igen. Som så ofta löser Kerstin problem genom att försöka undvika dem. Någon annan hon undviker är Gunnar och det handlar om att han har en kompis som bor hos honom. En kompis vars mamma jobbar på cirkusen och vars pappa dricker lite för mycket. När de väl börjar leka igen Gunnar, Kerstin och Pavel är de på jakt efter Kattegatt som försvunnit och efter andra djur som behöver räddas.

Böckerna om Kerstin är riktigt fina och behandlar både små och stora bekymmer. Här om livet och döden på flera olika sätt. På förlagets hemsidan finns arbetsmaterial till de tre första böckerna om Kerstin.


Om boken

Kerstin, livet och döden av Helena Hedlund (text) och Katarina Strömgård (bild), Natur & Kultur, (2020), 6-9 år, 173 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.