Vilja förlag ger ut lättläst litteratur, både originalhistorier och bearbetningar av andra böcker. Bearbetningen av Martin Bengtssons självbiografiska bok I skuggan av San Siro är gjort av Tomas Dömstedt och den är mycket lyckad.

I skuggan av San Siro är berättelsen om Martin Bengtssons fotbollskarriär och den börjar i slutet, när Bengtsson hamnar på sjukhus efter att ha varit nära att mista sitt liv. Vi tas sedan tillbaka i tiden och får följa hur Martin börjar spela fotboll och blir så bra att han som 17-åring får ett proffskontrakt. Allt är verkligen inte enkelt och han får offra en hel del, men fotbollen är otroligt viktig för honom.

Dömstedt lyckas väl med att förmedla det viktigaste i boken han bearbetat. Stilen är rak och tydlig, men den är inte uppenbart förenklad. Istället känns berättelsen bara mer koncentrerad. Martin är ingen okomplicerad person och det blir tydligt. För den som älskar fotboll är det en klockren bok, men också för den som vill ta del av ett intressant människoöde.

Det är allvarliga ämnen som tas upp i boken I skuggan av San Siro och det finns mycket att diskutera kring det som händer Martin Bengtsson. På förlagets hemsida finns ett arbetsmaterial med bland annat frågor på innehållet, diskussionsuppgifter och skrivuppgifter.


Om boken

I skuggan av San Siro av Martin Bengtsson, bearbetad av Tomas Dömstedt, Vilja förlag, (2024), 15 +, LIX 26


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.