Det är Black History Month i februari, en månad då man, främst i USA, fokuserar på afroamerikaners historia. En person som blivit en symbol för kampen mot slaveriet är Harriet Tubman. Hon var själv slav, men lyckades rymma och fick under flykten hjälp av den så kallade underjordiska järnvägen. Senare blev Tubman en del av det nätverk som hjälpte slavar på flykt till ett nytt liv.

Harriet Tubman – Ett liv av Anna Larsdotter ingår i en serie från Vilja förlag som består av en rad lättlästa biografier med ett enkelt språk, men ett rikt innehåll. I text och bild får vi i veta mer om Harriet Tubman och jag lärde mig helt klart saker jag inte visste tidigare. Den passar fint på högstadiet och på gymnasiets introduktionsprogram. Troligen även på mellanstadiet även om boken primärt vänder sig till läsare över 15 år. Böckerna i serien borde vara ett självklart inköpt till skolbiblioteket.

Till boken finns ett kostnadsfritt arbetsmaterial med muntliga och skriftliga uppgifter för eleverna och extra information till läraren.


Om boken

Harriet Tubman – Ett liv, Anna Larsdotter, Vilja förlag, (2022), LIX 29, 64 sidor, från 15 år.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.