På väg hem från skolan blir Juraj stoppad av en dam med en hund. Hon vill låna hans mobiltelefon och han låter henne göra det. Precis då kommer en bil och två maskerade män drar in honom i den. Juraj inser att han blivit kidnappad och att kidnappningen planerats ordentligt. Även den till synes ofarliga hundägaren verkar vara inblandad.

Anna arbetar som polis och får in ett larm om en stulen hund. Ägaren lämnade den utanför affären och när hon kom ut var den borta. Hunden återfinns senare norr om staden, långt bort ifrån platsen den fördes bort från och Anna blir misstänksam.

De två berättelserna vävs samman i denna korta och intensiva spänningsroman med dystopiska inslag. Juraj har förts bort av en grupp som vill rädda jorden, men på ett minst sagt annorlunda sätt. Tanken är att några ska offras för att andra ska kunna leva ett bättre liv på en planet som klarar att försörja dem.

Sex miljarder av Petter Lidbeck är en spännande bok, men med ett enkelt språk som gör att den passar ovana läsare perfekt. Det finns också en del att samtala om, vilket kan lyfta boken till en annan nivå. Gemensam läsning blir alltid bättre än enskild.


Om boken

Sex miljarder av Petter Lidbeck, Gilla Böcker, (2024), 12-15 år, 192 sidor


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.