Andra delen i serien De magiska stavarna av Elin Säfström heter Mörkrets kraft och spänningen fortsätter. I första boken fick huvudpersonen Ellen veta att hon är ljushäxa och att den hon trott varit hennes mamma egentligen är hennes moster. Hennes riktiga mamma Beata är också en ljushäxa och eftersom Ellen behövs i kampen mot mörkerhäxorna tar hon med henne hem till sig. Striden handlar bland annat om de magiska stavarna som ger sin ägare stor makt. Det visar sig att en av de mäktigaste mörkerhäxorna lyckats bli landets statsminister, men Ellen vinner tillfälligt kampen. Mörkerhäxan Gabriel, ledaren som också varit statsminister, finns kvar i den andra boken i serien. Eftersom mörkerhäxor kan byta utseende är det dock inte enkelt att få tag på honom.

I Mörkrets kraft börjar Ellen allt mer ifrågasätta Rådet som styr över ljushäxorna och hon känner sig utnyttjad både av sin mamma Beata och de andra häxorna i Rådet. När Ellen ska sväras in som ledare börjar hon också inse att hon faktiskt har makt att förändra situationen. Tillsammans med sin vän David, som också han är ljushäxa, smider hon planer om förändring.

De magiska stavarna är en riktigt spännande och lättläst bokserie och jag tycker nog nästan att denna den andra boken är ännu bättre än den första. I vår kommer en tredje bok om Ellen och de andra häxorna och jag ser redan fram emot den. Böckerna passar både på mellanstadiet och högstadiet för dem som vill ha lättläst spänning. På förlagets hemsida finns arbetsmaterial till boken med bland annat frågor att diskutera eller besvara skriftligt och längre skrivuppgifter som anknyter till boken.


Om boken

De magiska stavarna – Mörkrets kraft av Elin Säfström, Nypon förlag, (2021), 92 sidor

Första delen i serien kan du läsa om här.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.