Det här är första delen i en planerad serie om häxor i Stockholm. I De magiska stavarna får huvudpersonen Ellen veta att hon har en annan mamma än adoptivmamman Helena som hon bor med. Beata är Helenas syster och hon är en ljushäxa. Eftersom även Ellen är det och dessutom en högt uppsatt sådan, söker Beata upp henne.

Förutom ljushäxor finns även mörkerhäxor, onda häxor som dessutom kan förvandla sitt utseende. Deras ledare heter Gabriel och är Sveriges statsminister. Ellen behövs i kampen mot honom och hennes uppdrag är att ta tillbaka de magiska stavarna som mörkerhäxorna har stulit. Vi bjuds in i en hemlig värld mitt i Stockholm och det gör läsningen extra spännande.

Redan i höst kommer andra delen i serien om Ellen och jag hoppas på fler efter det. De magiska stavarna är spännande och lättläst, men den är också mycket mer än en fantasyberättelse. Ellen funderar mycket över sin adoptivmamma och huruvida någon som fött dig automatiskt måste kännas som en mamma. Boken rekommenderas av förlaget från 13 år och från år 5-6 känns det rimligt att låta eleverna läsa.


Om boken

De magiska stavarna av Elin Säfström, Nypon förlag, (2021), 80 sidor, LIX 16.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.