Dunka plåt är tredje boken i serien om Anton och Hilda av Ann-Charlotte Ekensten. Precis som i de tidigare böckerna står kärlek, vänskap och bilar i centrum. Hilda är bortrest och en bild på henne och en okänd kille gör Anton orolig. Hon svarar inte heller på hans sms. Anton är kvar hemma och hänger med Liam, Musse och de andra kompisarna. Mest av allt längtar han efter Hilda och det är tydligt att de gamla kompisarna inte känns lika kul att vara med längre. Just konflikten att vilja hänga med kompisar och vara med sin flickvän är en stor del av boken, något som redan fanns med i seriens förra del.

Polisen dyker också upp, det har de gjort i varje bok, och den här gången stör gänget lite väl mycket när de hänger i p-huset och spelar epadunk. Det är lite övertydligt vad som är rätt och fel, men jag tycker ändå väldigt mycket om skildringen av Anton tankar, funderingar och inte minst den förändring som är på gång. Han vill göra rätt och det är inte alltid möjligt med de kompisar han har.

För den som gillar bilar med än böcker är serien om Anton och Hilda perfekta både på mellanstadiet och högstadiet.


Om boken

Dunka plåt av Ann-Charlotte Ekensten, Nypon förlag, 12-15 år, (2023), 48 sidor, LIX 17


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.