En dag ska jag bygga ett slott av pengar från 2017 är Evin Ahmads debutbok. Det är en tunn liten bok med stort innehåll, ett innehåll som lyfter det utanförskap som många lever i idag och att livet inte alltid blir enklare om man bryter upp från sin gamla värld. Huvudpersonen skriver till en gammal vän och resonerar kring deras liv tillsammans och isär. Hur de tidigare var ett och nu valt olika vägar. Hur mycket man nu kan välja sin väg egentligen. Det är en vanligt tema och egentligen skiljer sig Ahmads bok inte innehållsmässigt från flera andra böcker om klassresor. Det som gör det speciell är dock språket, ärligheten och den person som är textens mottagare. En mottagare som jag gärna hade fått veta mer om.

Det är svårt att beskriva En dag ska jag bygga ett slott av pengar då den inte har så mycket konkret innehåll. Det betyder inte att den är innehållslös, tvärtom, men den drivs inte framåt av handlingen utan av tankar och känslor. Fördelen med tunna böcker med stort innehåll är många när det handlar om läsning i skolan. En dag ska jag bygga ett slott av pengar är en läsvärd bok och jag tror att även mina gymnasielever skulle tycka om den. Mycket i den handlar om att bli vuxen och att följa sitt hjärta, men också vara medveten om att det kan få konsekvenser. Frågor som många unga (och äldre för den delen) funderar mycket på.


Om boken

En dag ska jag bygga ett slott av pengar av Evin Ahmad, Natur & Kultur, (2017), 120 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.