Kanske har ni någon liten knatte som ska börja förskoleklass eller ettan om ett par veckor hemma? Eller kanske är ni lärare som ska välkomna barn till skolan för första gången? Då passar En bok för allas antologi Jag ska börja skolan perfekt. I den har Annika Lundeberg samlat texter, dikter och ramsor och serier som alla handlar om hur det kan vara att börja i skolan. Allt är spännande illustrerat och för mig är styrkan med den här antologin att den innehåller verk av så många olika författare och illustratörer, alla typer av texter och bilder passar inte alla elever men i den här boken finns något för alla. För en del elever är förberedelserna inför skolstart extra viktiga och en bok att läsa och samtala om kan hjälpa både den som är ängslig inför det nya och peppa den som är lite extra nyfiken.

Har man istället ett barn hemma som har gått något år i skolan så passar boken Skolpepp fint. Det är en ”fylla i bok” där man kan få skriva allehanda listor, tips på lekar, målarsidor, läsa roliga historier och gåtor, drömma om sin bästa skolgård eller skriva läsdagbok i. Innehållet handlar om skolan och önskematsedel, tankenötter och bingo är andra exempel på förströelse och utmaningar man kan hitta. Om suget efter skolan blir stort såhär i början av augusti så är Skolpepp ett passande val!


Om boken

Jag ska börja skolan, red Anika Lundeberg, En bok för alla, (2017), 79 sidor


Om boken

Skolpepp, En bok för alla, (2020), 48 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.