Det finns bilderböcker som passar ovanligt fint för att arbeta med i skolans alla åldrar och extra spännande är de som har bilder utan text. I Snögubben av Raymond Briggs får läsaren följa med på ett magiskt äventyr i vinterland. Den lille pojken vaknar och hela världen är vit, han bestämmer sig för att bygga en snögubbe. När kvällen sedan kommer så vaknar snögubben till liv och pojken och snögubben upplever ett härligt äventyr tillsammans. En magisk natt väntar!

Jag har använt den här finstämda berättelsen i många olika undervisningssituationer och särskilt passar den när man arbetar med teman kring jul eller vinter och när det är snö ute förstås. Den är en härlig berättelse som fungerar fint som underlag när man vill jobba lite extra med narrativ och fantasi. Bilderna lockar till skrivande och samtal, jag har använt den som serierutor men inritade pratbubblor och också som sekvensbilder att återberätta till.

Boken finns animerad och filmen, den hittar man här.


Om boken

Snögubben av Raymond Briggs, B Wahlströms, 6-9 år, 32 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.