Det är härligt att återse Otto igen i Note to self: Tänkt inte! Bara kör som är tredje delen i serien av systrarna Marie Hammar och Abbe Wahlquist. Det är vårtermin och Otto, eller Ottilia som hon egentligen heter, har gått en termin i skolan på Lidingö. Fortfarande har hon lite svårt att smälta in, men det går framåt om än långsamt. På sin blogg skriver hon dock en annan historia om livet och den är minst sagt både bättre och roligare. Det finns nämligen en del att frisera, för Otto har en tendens att ställa till det för sig själv. 

När ridlägret i Värmland visar sig vara något helt annat är det dock Ottos mamma som ställt till det. När Otto dyker upp med sina ridstövlar och annat som behövs för ett ridläger inser hon snart att hon hamnat på ett crossläger. Visserligen på samma ställa som ridlägret, men med helt andra hästkrafter. Dessutom har mamma skrivit Otto och inte Ottilia på anmälningsblanketten och nu ska hon dela rum med ett gäng killar. De flesta hade självklart berättat sanningen och försökt få byta till ridlägret, men Otto kör en annan strategi. Hon ljuger så att hon tror sig själv. 

Det är lätt att tycka om Otto och det blir extra charmigt när vi både får veta vad som egentligen händer och hur mycket som beskrivs som helt annorlunda när hon skriver i sin blogg. Ibland blir hon bara för mycket, men samtidigt är det rätt skönt med en tjej som bara kör på helt utan att tänka på konsekvenserna. Note to self är en perfekt serie för alla i mellanstadieåldern.


Om boken

Note to self: Tänk inte! Bara kör! av Marie Hammar och Abbe Wahlquist, Rabén & Sjögren, (2021), 9-12 år, 194 sidor

Läs också om de tidigare böckerna i serien Note to self! Rutiga byxor funkar inte här och Note to self: Vintersport går bort!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.