Bookmark förlag har en mycket fin serie bilderböcker om flickor och kvinnor som på olika sätt gjort skillnad. Boken om Små människor, stora drömmar: Anne Frank är en perfekt bilderbok som passar för elever som behöver ganska korta texter och bra bilder som förstärker innehållet och stödjer förståelsen av texten. Texten är skriven av Maria Isabel Sánchez Vegara och de mycket fina bilderna är gjorda av Sveta Dorosheva och den här boken kan passa mycket bra in i undervisningen på både låg- och mellanstadiet.

Det som är extra bra med boken är att den inte är för barnslig, den tar sig an de svåra frågorna utan att förenkla allt för mycket och bilderna är kraftfulla, detaljerade och samspelar så fint med texten. En detalj som jag tyckte var extra fin är att insidan på bokomslaget har samma mönster som själva dagboken, det här är en bok gjord med omsorg. 

Jag jobbar ofta tematiskt kring Rosa Parks och Malala, den här boken passar mycket bra in i det sammanhanget. I mars 2012 var jag på besök i Anne Frank Huis  och det var en fin upplevelse. Man kan ju gå en virtuell tour där om man vill resa dit och den har jag ofta gjort med elever på mellanstadiet. När det blir möjligt att resa igen så rekommenderar jag alla att åka dit också på riktigt, helst i början av april. Huset är och museet är en sällsam och gripande upplevelse.  


Om boken

Små människor, stora drömmar: Anne Frank, Maria Isabel Sánchez Vegara & Sveta Dorosheva, Bookmark förlag (2021), 36 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.