Vill man arbeta med dikter tillsammans med yngre barn så kan jag verkligen rekommendera  FOLK av Emma och Lisen Adbåge. Det är en fantastiskt fin rimmad lyrikbok för yngre barn där text och bild liksom bara hör ihop, och man nynnar nästan när man läser. Språkglädjen är total och både stor och liten kan fnissa och förundras av hur mycket folk det faktiskt finns här i världen. Som tur är så har Britta Persson tonsatt 12 av dikterna och en hel spellista finns att lyssna på. Missa heller inte inte att prenumerera på Youtube-kanalen FOLK där Emma och Lisen Adbåge gjort små musikvideos till de dikter som är tonsatta av Britta Persson. Så himla fint och så självklart att jag skall använda dem i min undervisning. När man undervisar om allas lika värde, olikheter och tolerans så är den här diktsamlingen perfekt. Läsåldern är satt till 3 – 6 år men jag har med framgång använt den för elever i åk 1 och 2.


Om boken

FOLK: Främlingar och vänner – nån du kanske känner!, Emma och Lisen Adbåge, Natur & Kultur (2019), 64 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.