Nico är huvudpersonen i den tredje boken om vännerna Azra, Linn och Nico av Moa Eriksson Sandberg. I Nicos bok har de tagit studenten. Linn har rest till London, Azra studerar för fullt och Nico har kommit in på skolan hon drömt om. Hon dansar hela dagarna, har fått huvudrollen i skolans stora höstföreställning och stortrivs. Så lyckas hon försova sig en morgon och missar därmed första repetitionen. Det låter kanske inte så farligt, men det leder till att hon förlorar drömrollen.

Nicos bok handlar om att bli vuxen och ta ansvar. Nico drömmer om att flytta hemifrån och börja ett liv som vuxen. Samtidigt är det inte alltid jätteroligt att vara vuxen och stämningen på skolan gör det inte lättare. Moa Eriksson Sandberg beskriver på ett bra sätt hur drömmar kan krossas, men också om hur livet kan vända igen.

Jag tycker verkligen om serien om de tre vännerna Azra, Linn och Nico och rekommenderar serien till alla som av någon anledningen behöver lättlästa böcker. Det här är bra böcker, inga nödlösningar i väntan på ”riktig” läsning av ”riktiga” böcker. Bra, lättlästa böcker är otroligt viktiga och det här är ett exempel på riktigt bra, lättläst litteratur.


Om boken

Nicos bok av Moa Eriksson Sandberg, Nypon och Vilja förlag, (2019), 15 +, 92 sidor, LIX 15

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.