De tre vännerna Azra, Linn och Nico har fått varsin bok i Moa Eriksson Sandbergs serie om tiden precis före och efter studenten. I Linns bok ska de just och Linn får symbolisera den som inte riktigt vet vad hon vill göra. Azra ska studera juridik, Nico har kommit in på en dansskola, men Linn har fullt upp med att komma på vad hon vill göra med sitt liv. Hennes pappa har en klar plan för henne, men det är faktiskt Linns liv och hon vill inte studera mer just nu, utan helst av allt dra till London och bli barista.

Något som också tar upp en stor del av Linns liv är hennes längtan efter sin döda mamma och problemen att acceptera pappas nya fru Jenny. Jenny försöker verkligen vara snäll, men Linn blir bara arg och provocerad. Någonstans inser hon att det är ohållbart att inte acceptera att hennes pappa har gått vidare, men hon vill bara att allt ska vara som förr.

Linns bok är fortsättningen på Azras bok och den är ännu bättre. Moa Eriksson Sandberg låter Linn ha en del förbjudna tankar och dem lär hon inte vara ensam om. Om jag hade arbetat med elever som behöver lättlästa böcker hade jag definitivt använt serien om Azra, Linn och Nico i undervisningen. Främst på gymnasiet, men kanske också i år 9 eller på SFI.


Om boken

Linns bok av Moa Eriksson Sandberg, Nypon och Vilja förlag, (2018), 72 sidor, LIX 14

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.