Det är sista terminen på gymnasiet och vi får följa vännerna Azra, Linn och Nico. Det här är Azras bok, men serien fortsätter och de andra två får också sin del. När Linn och Nico vet exakt vad de ska göra efter studenten är Azra mer osäker. Det hon vet är däremot att hon vill vara med och förändra världen, så att att tjejer inte längre har lägre status än killar. Tillsammans övar de in ett nummer till skolans avslutningsshow som ska göra skillnad.

Vänskap och kärlek står i centrum i Azras bok och det är lätt att engageras i huvudpersonernas öde. Berättelsen är vardaglig, men drömmar om framtiden får också ta plats. Moa Eriksson Sandberg bjuder på lättläst läsning, som är långt ifrån det enkla och dåliga som många är rädda att få när de läser lättlästa böcker. Då har de inte hängt med de senaste åren, för jag vågar säga att det skett en enorm utveckling och det ges ut många bra, lättlästa böcker idag. Azras bok är enkel rent språkligt, men erbjuder ett kognitivt utmanande innehåll som passar unga läsare bra.


Om boken

Azras bok av Moa Eriksson Sandberg, Nypon och Vilja förlag, (2018), 88 sidor, LIX 15

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.