Full gas är andra boken i serien om Anton skriven av Ann-Charlotte Ekensten. Anton har nu klarat körkortet för A-traktor och bilen är en stor del av hans liv. Ännu viktigare är dock flickvännen Hilda. Hon hänger mycket på ett stall utanför stan och när Antons kompis Liam vill att han ska hänga med och köra i närheten av stallet vill han inte riktigt vara med. Det är bara det att han har svårt att säga nej till sina kompisar, även när de föreslår saker som han vet är riktigt dumma.

Lättläst och bra är betyget på Full gas och jag gillar hur författaren lyckas få in en hel del viktiga frågor utan att för den delen bli för undervisande och moralisk. Budskapet är att sanningen alltid varar längst och att det är smartare att tänka själv än att hänga på kompisar som gör dåliga val.

Som vanligt när det gäller Nypon förlag finns arbetsmaterial till boken. Du hittar det här.


Om boken

Full gas av Ann-Charlotte Ekensten, Nypon förlag, (2022), 12-15 år, 56 sidor, LIX 16

Andra boken i serien om Anton och Hilda som inleds med Körkortet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.