Anton har en epatraktor i garaget men inget körkort. Han pluggar till teoriprovet, men det fastnar inte riktigt och han kuggar provet. Bästa kompisen Hilda har en egen A-traktor och kör honom gärna, men det är inte samma sak. Antons självförtroende när det kommer till att plugga inför prov är obefintligt och hans frustration blir större och större. Hilda hjälper honom att plugga och när de umgås börjar han känna ett pirr i magen som han inte tidigare känt. Håller han på att bli kär i sin bästa kompis?

Körkortet är en lättläst bok om en vänskap som i alla fall för den ena parten övergår i kärlek. Något som självklart gör situationen komplicerad. Boken är lättläst, men långt ifrån banal. Det är en konst att skriva enkelt och samtidigt ta sina läsare på allvar. Den konsten behärskar Ann-Charlotte Ekensten. Det här är en perfekt bok för den som behöver en lättläst, men inte enkel historia. Till boken finns arbetsmaterial med läsförståelsefrågor, diskussionsuppgifter och skrivuppgifter.


Om boken

Körkortet av Ann-Charlotte Ekensten, Nypon förlag, (2022), från 12 år, 60 sidor, LIX 15

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.