För den som vill ha lättläst skräck rekommenderar jag Hemkomst av Jenny Lundin. Berättelsen utspelar sig under den tid då tunneln under Hallandsåsen byggdes. Ni som var med då minns säkert allt trassel som tunnelbygget innebar och Lundin berättar om något som påverkat i alla fall en av dem som arbetade i tunneln.

Hemkomst är historien om Fredrik som arbetade som sprängare under tunnelbygget och nu återvänder hem till sina föräldrar. De märker direkt att han har förändrats och hans mamma hittar fler och fler tecken på att det inte står rätt till med sonen. Mer vill jag inte berätta för att inte förstöra spänningen, men jag kan utan tvekan lova er spänning.

Det här är en perfekt bok för den som inte klarar att läsa långt, men som ändå vill ha en bra bok. Det finns inget barnsligt i berättelsen, utan den passar både unga och vuxna. Möjligen kan den som läser behöva få veta lite om Hallandsåsen och vad som hände när tunneln byggdes, men jag tror att det fungerar bra även utan kunskaper om just detta tunnelbygge.


Om boken

Hemkomst av Jenny Lundin, Vilja förlag, (2022), 15 +, 48 sidor, LIX 23

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.