Allt jag vet om kärlek av Katja Timgren är en kortroman om den första, riktiga kärleken. Kärleken mellan Axel och Petter närmare bestämt. De som möts i en trappa på skolan och blir blixtförälskade. Kärleken som är helt annorlunda än något Alex varit med om tidigare. Han som är en ordentlig och lite blyg kille vågar så mycket mer med Petter vid sin sida och världen förändras för alltid. Petter är så fylld av liv och så lätt att bli förälskad i. Det ska dock visa sig att Petter inte är så enkel att älska och att hans depression ibland gör hans liv nattsvart. Ibland försvinner han bokstavligen och vid flera tillfällen har han försökt ta sitt liv.

Timgren bjuder på en vacker kärleksberättelse om en kärlek som borde övervinna allt, men som inte är okomplicerad och som inte kan få det svarta hålet inom Petter att försvinna. Mina tankar går till tredje säsongen av Skam och kärleken mellan Isak och Even. Den som är passionerad och alldeles underbar, men också ganska så svår ibland.

Det här är den första bok jag läser av Katja Timgren och jag tycker mycket om hennes språk och sättet hon berättar sin historia på. Det är vackert, suggestivt och känslosamt utan att bli smörigt. Jag vill definitivt läsa mer av henne. När det gäller Alex och Petter vill jag också veta mer. Kortformatet är snyggt, men lämnar mig med många frågor. Formatet och formen gör den dock perfekt att använda i undervisningen. Den är tillräckligt kort för att alla ska kunna ta sig igenom den och tillräckligt mycket finns skrivet mellan raderna för att samtalen kring innehållet ska bli spännande. Det gör också att den kan passa både på högstadiet och gymnasiet.

Om boken

Allt jag vet om kärlek av Katja Timgren, Gilla Böcker, (2020), 14 +

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.