Året är 1984 och Eva hittar en mystisk gammal bandspelare på jobbet. Vaktmästaren säger att den är tradig, men Eva och kollegan Marie testar att använda den och lyckas spela in en intervju. När Eva lyssnar på inspelningen hemma på kvällen, hör hon en okänd röst som viskar. Rösten ger egna svar på de frågor som Eva ställer i intervjun. Eva börjar testa att spela in fler frågor och när hon lyssnar på inspelningarna hör hon röstens viskande svar.

Viskningarna av Jenny Lundin är en riktigt läskig berättelse som på få sidor lyckas skrämma upp mig rejält. Den som gillar skräck och behöver lättlästa och bra böcker kommer med säkerhet att uppskatta den här berättelsen. Vissa 80-talsinslag kan behöva förklaras, men själva skräckintrigen är enkel att förstå. Slutet är öppet och det finns mycket att samtala kring. Som alltid hos Vilja förlag finns arbetsmaterial med olika sorters uppgifter att arbeta med.


Om boken

Viskningar av Jenny Lundin, Vilja förlag, (2021), 15 +, 48 sidor, LIX 23

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.