Jag händer jämt av Emma Rävås handlar om Andrea, hon går i nian och börjar närma sig vuxenlivet. För kompisarna är det självklart att Andrea gillar tjejer men inför familjen har hon ännu inte kommit ut. På en fest träffar hon den fyra år äldre Hedvig och kärleken slår till med full kraft. Hedvig pluggar konst, har bil och bor i en liten etta och Andrea dras snabbt in i hennes liv. Kärlek, sex och kontroll följer och Andrea drar sig allt mer undan från sina vänner och sin familj. I romanen får man också följa Andrea några år senare när hon försöker bygga upp ett liv efter Hedvig och det är svårt, ska hon våga tro på ett nytt förhållande och hur beter man sig i en relation där båda får lov att utvecklas och må bra?

Emma Rävås har skrivit en roman där ett destruktivt förhållande påverkar en ung flicka på djupet. Lika härligt och himlastormande som kärlek kan vara lika förtvivlat svårt kan det också vara och Rävås skildrar den där åldern i livet där man samtidigt skall bli vuxen, utforska sin sexualitet, utbilda sig och inte förlora sig själv på vägen. Det här är en bok som passar perfekt att sätta i händerna på unga läsare, den är lättsamt skriven och språket är nära talspråket samtidigt som den skildrar känslor som många unga upplever i den där åldern när man är vuxen fast ändå inte.

Boken finns som inbunden, E-bok samt ljudbok.


Om boken

Jag händer jämt, Emma Rävås, Raben & Sjögren (2020), 15+, 290 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.