För dem som läst mina inlägg här ett tag så vet ni att jag tycker mycket om att arbeta med litteratur som bas i min språkundervisning. Ibland kan det dock vara allt för omfattande att läsa en hel roman och då har Anne-Marie Körling hjälpt till och gjort ett aktuellt och fint urval av texter som passar att läsa, samtala och skriva kring. I Läsvärld – hajpen, lögnerna och livet vänder sig texterna till elever från årskurs tre och uppåt och de passar utmärkt att använda i undervisningen. Det som jag gillar extra mycket med att läsa utdrag, noveller och kortare texter tillsammans med elever är att det ofta inspirerar till att läsa hela boken eller mer av samma författare och skyltar man med författarens böcker så brukar de bli valda även till den enskilda läsningen. I mellanstadiet är det mycket annat som lockar eleverna och kan man hitta sätt att inspirera till ännu mer läsning så är det värdefullt, jag tänker mig att många av texterna i den här antologin kan göra just det!


Läsvärld- hajpen, lögnerna och livet, red Anne-Marie Körling, En bok för alla, 2022, 115 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.