När vi hunnit fram till Heartstopper Volume Three är Nick och Charlie ett par. Nick har kommit ut som bisexuell om än inte till alla i sin närhet. Inte heller har paret berättat för alla hur läget mellan dem är, men många vet. I denna den tredje boken är det just processen att berätta om kärleken som står i centrum. Vissa som får veta reagerar oväntat positivt, medan andras reaktioner inte är lika trevliga. En skolresa till Paris upptar också en stor del av boken och det är fint att läsa om hur Nick börjar bli en del av Charlies kompisgäng. Att placera dessa fina karaktärer i Frankrikes huvudstad gör att vardag och äventyr blandas på ett fint sätt.

Allt är självklart inte guld och gröna skogar även om både Nick och Charlie verkar säkra på att de vill vara tillsammans. Osäkerheten finns där, speciellt hos Charlie och Nick märker saker som får honom att fundera över Charlies hälsa. Empatin och kärleken hos de båda tonårspojkarna är så ärligt och vackert beskrivet och jag tycker verkligen att bilderna förstärker texten, precis som det ska vara i en bra grafisk roman. Det är inte svårt att förstå varför Heartstopper blivit en succé både som bok- och tv-serie. Alice Oseman är synnerligen bra på att skildra det härliga och det superjobbiga med att vara tonåring. Delar av böckerna eller serien kan fungera som bra ingångar till samtal om man inte vill läsa hela verk.


Om boken

Heartstopper Volume Three av Alice Oseman, Hachette Children’s Group, (2020), 12-15 år, 384 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.