Sara går ofta promenader med sin hund och flera gånger träffar hon en flicka på bryggan vid den närbelägna sjön. Hon funderar ofta på vem det är och varför hon är så blek. Flickan på bryggan är en lättläst rysare för mellanåldern skriven av Mårten Melin, som verkligen kan konsten att skriva bra och enkelt utan att det blir banalt och torftigt.

I Flickan på bryggan berättas en sorglig historia om en flicka som drunknar och läsaren får veta en hel del om henne. Melin gör en snygg vändning i slutet av berättelsen som gör att det blir en snygg avslutande twist. Jag tycker mycket om berättelsen om Sara, hunden och den mystiska flickan.

Att det ges ut lättlästa, bra böcker är mycket viktigt och Nypon förlag som gett ut Flickan på bryggan ger ut många bra originalberättelser för barn och unga. Den här ger läsaren mycket berättelse utan att det blir allt för jobbigt att läsa. Superbra för den som inte riktigt fått upp läshastigheten ännu. Jag rekommenderar den varmt.


Om boken

Flickan på bryggan av Mårten Melin, Nypon förlag, (2022), 9-12 år, LIX 19, 36 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.