Huvudpersonen i Du är aldrig ensam av Sarah Dessen heter Ruby Cooper och hon har en mamma som inte kan ta hand om varken sig själv eller sin dotter. När mamman sticker försöker Ruby klara sig själv, men det går inte så bra och eftersom hon inte är myndig ännu bestäms det att hennes storasyster Cora ska ta hand om henne. Det var länge sedan systrarna träffades och de känner inte riktigt varandra längre. Ruby känner sig inte riktigt hemma hos sin syster och hennes man Jamie i deras jättehus, men långsamt, långsamt hittar de varandra. Främst beror det på Jamie, som verkligen är en trevlig prick. Grannens pojk Nate blir viktig för Ruby och de blir goda vänner. Han kör henne till skolan varje dag och Ruby tvingas bli beroende av någon annan. Läskigt.

Du är aldrig ensam handlar om att börja om, men också om att våga lita på andra. Det gäller både familjemedlemmar, som Cora och Jamie samt vänner som Nate. Ruby är en huvudperson som är lätt att engagera sig i och Dessens feelgood med svärta är perfekt sommarläsning. Boken passar perfekt för elever på högstadiet och kanske också gymnasiet.


Om boken

Du är aldrig ensam av Sarah Dessen, Rabén & Sjögren, (2015), 12-15 år, 463 sidor

Originaltitel: Lock and key

Översättare: Ylva Kempe

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.