Amor är en jobbig typ, inte bara för att han är en naken bebis som flyger omkring utan också för att han verkar skjuta pilar hej vilt omkring sig. Nu har en av hans pilar träffat Artur och han är helt upp över öronen kär i Tammi. Det är bara det att den här förälskelsen inte är helt enkel. Tammi går i trean och dessutom är hon Arturs lillasysters kompis. När man går i femman kan man väl inte vara ihop med någon som går i trean? Inte nog med att Artur blivit träffad, han bästa kompis Adam har också blivit kär. I Nelly, som är kär i Artur.

Amor anfaller av Mårten Melin är en charmig relationsroman för elever som gillar att läsa om kompisar, syskon och allt det där härligt jobbiga som Amors pilar kan ställa till. Jag kan tänka mig att elever i år 3 och 4 kan sluka berättelsen om kärlek med förhinder och kapitlen är såpass korta att också de som är läsovana kan bli lockade. Frågorna om vem som gillar vem och hur man ska göra för att följa sitt hjärta är liksom alltid aktuella och på den fronten så spelar det ingen roll att tiden boken skildrar är tiden pre-smartphone. Jag kan emellanåt tänka dock att de elever som jag möter på sena låg- och tidiga mellanstadiet skulle undra varför Artur envisas med att gå hem till Tammi och ringa på och att det frågas chans på lappar. Det känns som väldigt länge sedan som eleverna sociala liv var så analogt …

Boken finns nyutgiven som pocket hos En bok för alla och den finns också som e-bok.


Om boken

Amor anfaller! av Mårten Melin, En bok för alla, (2022), 123 sidor


1 kommentar

Det där härligt jobbiga | Mårten Melin · februari 18, 2022 kl. 09:28

[…] Johansson skriver på Boktips för unga om nyutkomna nyutgåvan av Amor anfaller! och tycker det ”är en charmig relationsroman för elever som gillar att läsa om kompisar, […]

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.