När Annie och hennes kompisar bestämmer sig för att tälta vid sjön vill hennes bästa vän Love inte hänga på. De senaste veckorna har han betett sig lite märkligt och han säger själv att han är otroligt rädd för något som jagat honom. Annie har dock svårt att tro på hans berättelser om det stora monster som han hävdar att han har sett. Visst vill hon stötta sin bästa vän, men det han säger sig ha sett kan inte vara något annat än inbillning. Det visar sig dock att hon har fel och Love har rätt. Någonting fruktansvärt händer vid sjön som kommer att förändra deras liv för alltid.

Vitormen jagar av Christin Ljungqvist är en bok du läser med hjärtat i halsgropen. Skräck i lättläst format som är så spännande att det är omöjligt att sluta läsa kan göra även den mest skeptiska till läsare. Det är också en bok om vänskap och vikten av att lita på och stötta sina vänner. Annie gör inte det och ångrar det bittert. Samtidigt är det inte konstigt att hon tvivlade på berättelsen om ett stort monster i sjön. Vitormen jagar är första delen i en planerad serie om nordiska väsen och det är en riktigt spännande och obehaglig bok. Något att sätta i händerna på elever som behöver komma igång med läsningen. Ljungqvist har hittat en lättläst stil som är allt annat än banal och förenklad. Vitormen jagar är inte en bok som är bra för att vara lättläst, det är helt enkelt en bra bok. Extra plus för att den inte är det minsta barnslig och därför kan passa även på gymnasiets introduktionsprogram.


Om boken

Vitormen jagar av Christin Ljungqvist, Nypon förlag, (2022), 12-15 år, 100 sidor, LIX 16

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.