Att vara tonåring kan vara omvälvande och det beskrivs fint i Hanna Landahls bok Love, Love, Love. Huvudpersonen Kimmie är 14 år och har ännu inte fått sin mens. Boken börjar med en scen där hon undersöker sina blygdläppar för att se eventuella förändringar som skulle kunna tyda på att mensen är på väg. Frispråkigt och härligt ogenerat, vilket är uppfriskande. Boken innehåller en klassisk kärlekstriangel, då både Kimme och hennes bästa kompis blir kära i Love. Den innehåller också en massa annat.

Kimmie är en på många sätt vanligt tonåring. Hon funderar över puberteten och längtar efter att få mens, gillar att hänga med kompisar och tränar friidrott på fritiden. Även Love tränar friidrott och just idrottsperspektivet är en fin del av boken. Bra böcker om idrott behövs verkligen, då det är något som upptar många tonåringars liv. Kombinationen med en frispråkig beskrivning av kropp och själ under puberteten är befriande. Berättelsen om Kimmie innehåller massor och det är både dess styrka och svaghet. Jag tycker mycket om huvudpersonen och beskrivningen av hennes liv. Hur hon saknar sin döda mamma, men ändå kan uppskatta sin styvmamma. Hur farmodern blir viktig och hur en hemlighet förändrar allt.

Det som gör Love, Love, Love lite svår att arbeta med är just de många trådarna, men det är också en bok att sluka och jag tror att den därför tilltalar många. Min förhoppning är att det blir en serie om Kimmie, där de lösa trådarna knyts ihop. Då blir det klockrena böcker att sticka i handen på den som läser lite och behöver något som är lätt att fasta i. En klockren bok för skolbiblioteket alltså.


Om boken

Love, Love, Love av Hanna Landahl, Ordalaget bokförlag, (2021), 12-15 år, 200 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.