Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck har tillsammans skrivit Ett annat jag och den börjar med att en trettonårig flicka sprängs i luften strax utanför McDonalds i Stockholm. Malins två kompisar Amanda och Rasmus blir chockade och rädda. De får syn på mannen som lämnade bomben vid flera tillfällen och de blir rejält uppskrämda, dessutom har ju Amandas föräldrar nyligen dött i en olycka, vad händer och varför? När Amanda ber sin moster Bim att ta henne med till det barnhem varifrån hon en gång adopterats så packar de bilen för att kanske kunna få reda på mer om Amandas ursprung.

Samtidigt så håller en välkänd forskare välgörenhetsgala i sin villa i Genéve, hon samlar in pengar till sina barnhem som hon driver runt om i välden. Gemini betyder tvilling och mer än så skall inte avslöjas här.

Det här är en riktigt spännande roman skriven för slukaråldern. Med aktuella teman som terrorism och genmanipulation, arv och miljö paketerat i en roadmovie genom Europas storstäder så fångar författarna läsaren direkt. Korta kapitel, skiftande perspektiv och några rejäla fniss gör boken riktigt läsvärd och jag ser fram emot att läsa mer av den här nybildade författarduon. Jag kan tänka mig att den passar väldigt bra som högläsning, där finns en hel del frågeställningar som skulle kunna diskuteras i en klass och eftersom det är ett sådant driv i berättandet så kan jag tänka mig att texten är spännande också att lyssna till.

Rekommenderas! Jag har tipsat om den till elever i sexan som behöver få fart på sin läsning, den är alltid mycket populär! 

Ett annat jag är den första boken i zodiak-serien. Nästa del heter Ett bättre jag och är minst lika spännande!


Om boken

Ett annat jag, Carin Gerhardsen, Petter Lidbeck, Rabén & Sjögren (2019), 178 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.