Ola Lindholm och Johans Lindqvist har med sin serie om Kung Pow skrivit böcker som de själva hade velat läsa när de var i mellanåldern. Det är actionfyllda äventyrsböcker med korta kapitel som ofta slutar med en krok som gör att man vill läsa vidare och vill man lyssna till dem så är de utmärkt inlästa av Fredde Granberg. Första boken heter Dödens dal och i den får man lära känna Sam, den 12-årige killen som hela sin barndom gått i lära hos Kung Pow-mästaren Ju. Nu arbetar de båda för den internationella polisens avdelning 33 där de ska bekämpa all världens skurkar. Tillsammans med datageniet Aisha skickas de här i den första delen av serien till Uganda för att förhindra att landet tas över av en storföretagare som vill exploatera landets oljekällor.

Lindholm och Lindqvist skriver flyhänt och med massor av humor insprängt i den actionpackade historien och gott samarbete leder (förstås) till att de onda besegras. Djurens armé, som hamnar i skurkens makt med hjälp av en döskallestav, kan säkert verka skrämmande på yngre barn så jag tänker att det här är en serie man tipsar mellanstadieelever om när de vill ha något lättläst men inte allt för barnsligt. Gillar de första boken så finns där ytterligare fem böcker att läsa eller lyssna vidare på.

Förlagets omfattande och inspirerande lärarhandledning hittar ni här!


Om boken

Kung POW – Dödens dal, Ola Lindholm, Johans Lindqvist (text), Kevin Olberg (bild, Bonnier Carlsen (2019), 9-12 år, 112 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.