Spring så fort du kan återvänder Sofia Nordin till världen där alla dött i febern. Alla utom Hedvig och Ella, som vi träffade i En sekund i taget. Nu visar det sig att de inte är ensamma trots allt, även Ante lever och de tre unga träffas. Snart bjuder flickorna in Ante att bo med dem på gården och trots att det är trevligt är det långt ifrån problemfritt. Trots allt elände växer nämligen känslor mellan de tre och snart befinner de sig i något av ett triageldrama om än ett mycket oskyldigt sådant. Det är absurt, men samtidigt både naturligt och ganska fint att kärleken överlever till och med jordens i princip totala undergång.

Hedvig, Ella och Ante ger sig ut på utflykter till häst genom staden som inte längre lever. Där träffar de ett syskonpar som bosatt sig i ett köpcenter och snart blir gården något av ett kollektiv. Friktionen mellan de överlevande är påtaglig och de tycker ofta olika. Ella börjar längta bort och hennes rastlöshet genomsyrar boken. Spring så fort du kan är visserligen Antes bok, men det är Ella som tar över trots allt. Det går liksom inte att värja sig mot henne. Tyvärr betyder det att Hedvig får stå tillbaka, men samtidigt är det spännande att få fler perspektiv på situationen. Det här är en bra fortsättningsbok och jag är glad att serien fortsätter. Det betyder att den som läser första boken med säkerhet kan lockas att läsa fler.


Om boken

Spring så fort du kan av Sofia Nordin, Rabén & Sjögren, (2014), 12-15 år, 209 sidor.

Boken är andra delen i en serie. Första boken heter En sekund i taget.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.