Ingelin Angerborn är en oerhört populär författare vars böcker ständigt lånas och läses av elever i mellanstadiet och det är fullt förståeligt att de längtar efter att läsa ännu en bok. Hon skriver spännande och med övernaturliga inslag och ofta i läskiga miljöer. Kapitlen är korta, huvudkaraktärerna är ungdomar och mystiska saker händer. Hennes senaste serie kallas hjärtserien och del tre heter Hjärta av mörker.

Hilding och hans kompisar har fått ett spännande sommarjobb, de ska vara med i en pjäs som hans pappa sätter upp och extra roligt är det att de alla ska bo vid spelplatsen Korpa gruva. Vid vägs ände i Bergslagen ligger den gamla gruvbyn och den är omgiven av tät skog med dramatiska stup och mitt i byn ligger den gamla nedlagda gruvan. Sägnen om gruvfrun som vakar över gruvan får de höra redan första kvällen och när de en kväll ser mystiska tecken på fönstret så bestämmer de sig för att försöka ta reda på vad som egentligen finns där nere i gruvan.

Mina elever i årskurs fyra älskar den här serien och några av dem högläser för varandra på rasterna. Tipsa gärna eleverna om att läsa Hjärta av damm och Hjärta av sten innan de tar sig an Hjärta av mörker men är de supersugna så funkar det att läsa boken fristående.

Boken finns som inbunden, e-bok samt ljudbok.


Om boken

Hjärta av mörker, Ingelin Angerborn. Rabén & Sjögren (2021), 215 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.