I Kärlek – 11 berättelser för mellanstadiet så har ett gäng författare skrivit noveller passande att läsa och samtala i undervisningen. I samlingen finns en blandning av lagom långa noveller skrivna just för barn i åldrarna 10 – 12, de kan högläsas eller läsas i läsgrupper och de passar mycket bra i ett tema som handlar om känslor och den kommande puberteten. Det är berättelser om barn som lever i olika miljöer och som upplever den där första kärleken, den som kan vara så stark.

Några texter utspelar sig i nutid och andra beskriver föräldragenerationens första kärlekar och det handlar om tjejer och killar som förälskar sig i tjejer och killar. Pirret som uppstår av attraktionen mellan två människor är det som är centralt och de 11 författarna skriver fram kärlek i mellanålderns tid. Det är verkligen en brytningstid där barn kan vara på väldigt olika ställen och jag smålog vid beskrivningen av en klassfest där killarna var på kalas och tjejerna på party. Jag skulle säga att den passar bäst att läsa med årskurs fyra på våren/ åk fem på hösten.


Om boken

11 berättelser om kärlek, författare: Oscar Danielson, Kristofer Folkhammar, Boel Gerell, Alex Haridi, Mats Jonsson, Sara Kadefors, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson, Sara Villius, David Wiberg och Rebecka Åhlund, Raben & Sjögren, (2020), 144 sidor

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.